Braak Velsen, de specialist in kozijnen!

Braak Velsen is de specialist in levering en plaatsing van kozijnen, uitgevoerd in kunststof, aluminium of hout. U kunt kiezen uit ramen, deuren en schuifpuien van o.a. topmerken als Gayko en K-Vision (en voorheen Reckendrees).

 

Uw wensen staan altijd centraal. We luisteren goed naar onze klant en geven een advies dat gebaseerd is op een jarenlange ervaring. Tal van klanten in de regio’s Noord- en Zuid Kennemerland kunnen ons vakmanschap onderschrijven. Wij leveren en plaatsen onze kozijnen veelal bij particulieren, maar ook andere aannemers of timmerbedrijven mogen wij tot onze klanten rekenen.

 

Geïnteresseerd in kozijnen van hout, kunststof of aluminium?
We maken graag een afspraak bij u thuis om uw woonsituatie, wensen en de mogelijkheden door te nemen.

 

In onze showroom spreken we graag de offerte met u door, zodat u een duidelijk beeld krijgt van onze producten. We hebben diverse opstellingen staan van kozijnen. Zo weet u wat u koopt!

 

Minstens zo belangrijk is de vakkundige plaatsing van een kozijn. Hier besteden wij veel aandacht aan. Ondeskundige plaatsing kan er namelijk voor zorgen dat ramen en deuren niet goed sluiten. Nieuwe kozijnen plaatsen wij zonder gebruik van kit. Dat doen we niet zonder reden. Kit veroudert, wordt vies en kan zorgen voor vochtproblemen. Bij onze manier van plaatsing is dit nu niet meer nodig.

Politie keurmerk Veilig WonenOnze kozijnen voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen: zij dragen het zogenaamde Komo Keurmerk en zijn voorzien van SKG 2 of zelfs SKG 3 hang- en sluitwerk. Daarnaast passen wij in onze kozijnen standaard isolerend dubbel glas (HR++) toe. Isolerend glas levert een fikse energiebesparing ten opzichte van traditioneel glas. Daarnaast geeft het meer wooncomfort en is het minder inbraakgevoelig. Uiteraard is ook Climaplus One en Tripple glas leverbaar voor een nog hogere isolatiewaarde.

 

Wij zijn zo zeker van onze kwaliteit dat we u in de meeste gevallen geen 10, maar wel 15 jaar garantie bieden op onze kozijnen! In de showroom vertellen we u hier graag meer over.

 

De keuze tussen hout, aluminium en kunststof hangt af van uw wensen op het gebied van de levensduur, onderhoud, kosten en uitstraling. De verschillende materialen hebben elk hun eigen plus- en minpunten.

 

Klik bovenaan op een van de tabbladen om meer informatie te krijgen over het kozijn van uw keuze.

Houten kozijnen met FSC Keurmerk

Heeft u een oudere woning? Dan bent u misschien op zoek naar authentieke materialen. Maar ook in nieuwbouw wordt hout als basismateriaal voor ramen en deuren vaak toegepast. De keuze voor hout is vaak een gevoelskwestie. Hout geeft aan een kozijn een natuurlijke warmte. Maar er zijn nog meer redenen waarom een hout als grondstof een logische keuze is:

In een houten uitvoering zijn vele modellen en maatvoeringen mogelijk, hierdoor makkelijk aan te passen aan uw huidige kozijnen

Hout zet weinig uit = vormvast

Keuze uit alle denkbare verfkleuren om uw kozijn af te lakken

Hout is een goede warmte- en geluidsisolator

Lange levensduur; onze hardhouten kozijnen gaan 40-75 jaar mee

Milieubewust; gegarandeerd hardhout met Keurmerk PEFC / FSC (duurzaam bosbeheer)

Hang- en sluitwerk eenvoudig te vervangen

Kleine schades zijn makkelijk te repareren

Hardhouten kozijn – Meranti – Mahonie – Merbau – Eiken- Accoya

 

Onze kozijnen worden gefabriceerd in een Friese timmerfabriek onder familiebeheer, aangesloten bij de NBvT (Nederlandse Bracheverenging voor de Timmerindustrie) www.nbvt.nl

 

Mits onderhouden volgens gemaakte afspraken, kunnen wij tot 15 jaar garantie op uw houten kozijnen geven. Wij vertellen u hier graag meer over.

Politie keurmerk Veilig Wonen en SKG 2 sterrenOnze houten kozijnen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het hang- en sluitwerk is standaard SKG2 gecertificeerd.

 

Standaard worden onze kozijnen voorzien van HR++ isolerend dubbel glas

 

Wij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te nemen in onze showroom. Daar staan tal van modellen voor u opgesteld. Bel gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis. We adviseren u graag op basis van 25 jaar ervaring wat het beste bij u huis en budget past.

Kunststof kozijn – Gayko – K-Vision – Reckendrees

25 jaar geleden is Leon Braak begonnen met het leveren en plaatsen van (kunststof) kozijnen.

Destijds kozen nog weinig consumenten voor een kunststof kozijn. De – toen nog wat onnatuurlijke uitstraling – was daar de hoofdreden voor. De tijden zijn echter veranderd: Kunststof kozijnen zijn haast niet meer te onderscheiden van houten kozijnen door o.a. de houtnerf Renolit folie en rechte las in de hoeken.

 

Naast een authentieke uitstraling bieden kunststof kozijnen nog tal van andere voordelen:

Kunststof is duurzaam, levensduur van meer dan 50 jaar

Kunststof kozijnen zijn aantrekkelijk geprijsd

Onderhoudsvriendelijk materiaal, meenemen met ramen lappen is voldoende

Geluidsisolerende waarde is hoog, tot 32 dB

Kozijnen in vele RAL kleuren leverbaar, geen schilderkosten meer!

Bestand tegen corrosie

Hoge isolatiewaarde, standaard voorzien van dubbel glas (HR++)

Goede inbraakwering door zeer stabiele constructie (zie onder) en o.a. veiligheidsgrepen met beveiliging tegen doorboren

Garantietermijnen (afhankelijk van gekozen merk en uitvoering) tot wel 15 jaar

Test ons inbraakwerend kunststof kozijn in de showroom!

 

Braak Velsen is gestart met het merk Reckendrees, indertijd een zeer gerenommeerd merk. Tegenwoordig leveren we Gayko kozijnen en Kömmerling K-Vision kozijnen. Ook de originele Kömmerling profielen zijn nog altijd leverbaar. Gayko en K-Vision zijn van Duits fabricaat en qua kwaliteit overstijgen zij het niveau van Reckendrees. Wij vertellen er graag meer over.

 

Om de stabiliteit en de stevigheid van een kunststof kozijn te verhogen hebben onze Gayko kozijnen extreem stabiele profielen en een tegengesteld sluitsysteem.

 

ESP – Extreem Stabiele Profielen extra versterkte scharnieren en schroeven van veiligheidssloten rechtstreeks in het massieve PVC (rode) biedt extra stevigheid en bescherming – tot 15 jaar garantie

 

Let op! Veel fabrikanten bevestigen de beslagdelen alleen in de kunststof,Gayko afbeelding 2

of deels in kunststof en slechts gedeeltelijk inGayko afbeelding het staal. Als gevolg daarvan zijn de belangrijke scharnieren onvoldoende belastbaar. Bij aanzienlijke krachten, zoals bijvoorbeeld door hoge ruitgewichten, kunnen de scharnieren worden losgescheurd. De scharnieren van GAYKO daarentegen, zijn vastgeschroefd in het kunststof en het staal en daarnaast in het gepatenteerde GAYKOESP-systeem. Hierdoor zijn ze bestand tegen een belasting die 3x zo zwaar is dan normaalgesproken.

 

GVS –Gegenlaufigus Verschlug Systeem – tegengesteld sluitsysteem
Dit ingenieuze systeem voorkomt dat de vleugels bij een poging totGVS afbeelding inbraak zo ver kunnen worden verschoven, dat de zogenaamde paddenstoelnokken uit de sluitstukken kunnen worden gedrukt. Dit kunt u zelf uitproberen op onze speciale inbraakopstelling in onze showroom!

Bij de meeste kozijnen lopen de paddenstoelnokken van het vergrendelsysteem bij het sluiten van het raam in dezelfde richting; die kunnen dan ook met het grootste gemak in tegenovergestelde richting worden gelicht. Bij een Gayko kozijn met GVS en combi met ESP is het onmogelijk om de vleugel te ontzetten. Bij een poging tot lichten, in welke richting dan ook, treedt immers altijd een tegenkracht op. Een effectief stuitende kracht.

 

Alleen Gayko kent dit ESP en GVS systeem. Gayko heeft namelijk een octrooi voor dit concept van tegengestelde scharnieren (GVS) en ESP (staalconstructie). Lees hier meer over op www.gayko.nl

 

Braak Velsen levert kozijnen in een grote variëteit. Graag adviseren wij u bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Uw wensen en ideeën staan centraal. U kunt in ieder geval rekenen op een enorme ervaring in het leveren en plaatsen van kozijnen.

 

U kunt ook besluiten om eerst eens een kijkje te nemen in onze showroom. Daar staan tal van modellen voor u opgesteld. Zo krijgt u een goed idee van de kwaliteit van onze leveranciers. Of bel gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis!
Politie keurmerk Veilig Wonen

Onze kunststof kozijnen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Aluminium, slank en sterk met veel lichtinval

Aluminium kozijnen worden gekenmerkt door slanke, maar stevige vormen. Dit zorgt voor elegante en tegelijk degelijke kozijnen. Aluminium heeft namelijk een grote draagkracht waardoor het profiel slank kan blijven. Op deze manier blijft er voldoende plaats over voor lichtinval.

 

Aluminium kozijnen zijn duurzaam, sterk, vorm- en maatvast en is daarnaast in elk denkbare RAL kleur te krijgen.

 

Onderhoudsvrij aluminium!

Als u kiest voor gemoffeld of geanodiseerd aluminium, is er goed nieuws: dit aluminium is niet elektrostatisch waardoor het geen vuil of stof aantrekt. U zult het dus nauwelijks schoon hoeven te maken! Aluminium hoeft niet geschilderd te worden en vanwege het krachtig materiaal zullen er ook geen spleten optreden waarin vuildeeltjes terecht komen. Aluminium heeft dus geen hinder van weersinvloeden. Dit betekent: aan onderhoud hoeft u weinig tot niets te doen!

 

Aluminium kozijnen worden vervaardigd volgens strenge bouwvoorschriften en hebben daardoor gegarandeerd een sterk, veilig en solide systeem.

Politie keurmerk Veilig Wonen en SKG 2 sterrenOnze aluminium kozijnen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het hang- en sluitwerk is standaard SKG2 gecertificeerd.

 

Standaard worden onze kozijnen voorzien van HR++ isolerend dubbel glas

Wilt u een foto vergroot bekijken of nog veel meer foto’s zien? Vraag dan hier de link aan.