Kunststof kozijnen

Kunststof kozijn – Gayko – K-Vision – Reckendrees

25 jaar geleden is Leon Braak begonnen met het leveren en plaatsen van (kunststof) kozijnen. Destijds kozen nog weinig consumenten voor een kunststof kozijn. De – toen nog wat onnatuurlijke uitstraling – was daar de hoofdreden voor. De tijden zijn echter veranderd: Kunststof kozijnen zijn haast niet meer te onderscheiden van houten kozijnen door o.a. de houtnerf Renolit folie en rechte las in de hoeken.

Naast een authentieke uitstraling bieden kunststof kozijnen nog tal van andere voordelen:

Test ons inbraakwerend kunststof kozijn in de showroom!

Braak Velsen is gestart met het merk Reckendrees, indertijd een zeer gerenommeerd merk. Tegenwoordig leveren we Gayko kozijnen en Kömmerling K-Vision kozijnen. Ook de originele Kömmerling profielen zijn nog altijd leverbaar. Gayko en K-Vision zijn van Duits fabricaat en qua kwaliteit overstijgen zij het niveau van Reckendrees. Wij vertellen er graag meer over.

Om de stabiliteit en de stevigheid van een kunststof kozijn te verhogen hebben onze Gayko kozijnen extreem stabiele profielen en een tegengesteld sluitsysteem.

ESP – Extreem Stabiele Profielen

Extra versterkte scharnieren en schroeven van veiligheidssloten rechtstreeks in het massieve PVC (rode) biedt extra stevigheid en bescherming – tot 15 jaar garantie

Let op! Veel fabrikanten bevestigen de beslagdelen alleen in de kunststof, of deels in kunststof en slechts gedeeltelijk in het staal. Als gevolg daarvan zijn de belangrijke scharnieren onvoldoende belastbaar. Bij aanzienlijke krachten, zoals bijvoorbeeld door hoge ruitgewichten, kunnen de scharnieren worden losgescheurd. De scharnieren van GAYKO daarentegen, zijn vastgeschroefd in het kunststof en het staal en daarnaast in het gepatenteerde GAYKOESP-systeem. Hierdoor zijn ze bestand tegen een belasting die 3x zo zwaar is dan normaalgesproken.

GVS –Gegenlaufigus Verschlug Systeem – tegengesteld sluitsysteem

Dit ingenieuze systeem voorkomt dat de vleugels bij een poging tot inbraak zo ver kunnen worden verschoven, dat de zogenaamde paddenstoelnokken uit de sluitstukken kunnen worden gedrukt. Dit kunt u zelf uitproberen op onze speciale inbraakopstelling in onze showroom!

Bij de meeste kozijnen lopen de paddenstoelnokken van het vergrendelsysteem bij het sluiten van het raam in dezelfde richting; die kunnen dan ook met het grootste gemak in tegenovergestelde richting worden gelicht. Bij een Gayko kozijn met GVS en combi met ESP is het onmogelijk om de vleugel te ontzetten. Bij een poging tot lichten, in welke richting dan ook, treedt immers altijd een tegenkracht op. Een effectief stuitende kracht.

Alleen Gayko kent dit ESP en GVS systeem. Gayko heeft namelijk een octrooi voor dit concept van tegengestelde scharnieren (GVS) en ESP (staalconstructie). Lees hier meer over op www.gayko.nl

Braak Velsen levert kozijnen in een grote variëteit. Graag adviseren wij u bij de aanschaf van nieuwe kozijnen. Uw wensen en ideeën staan centraal. U kunt in ieder geval rekenen op een enorme ervaring in het leveren en plaatsen van kozijnen.

U kunt ook besluiten om eerst eens een kijkje te nemen in onze showroom. Daar staan tal van modellen voor u opgesteld. Zo krijgt u een goed idee van de kwaliteit van onze leveranciers. Of bel gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij u thuis! Onze kunststof kozijnen voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Liever eerst wat meer zien?

Vraag dan nu een link aan naar een uitgebreid scala aan foto’s van werken die door ons in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.