Overige

Van renovatie tot het plaatsen van horren!

Ook voor werkzaamheden – anders  dan het plaatsen van kozijnen, het realiseren van een aanbouw, opbouw of serre en veranda – kunt u bij Braak Velsen terecht.

Klik hieronder voor meer informatie

Een complete etage extra!

Bij verbouwingen gaat het vrijwel altijd om extra ruimte te creëren, bv een nieuwe keuken of badkamer een extra kamer etc.

Wij denken graag mee met onze klanten. Niet alleen om die extra ruimte te realiseren, maar ook omdat we het zo mooi mogelijk willen doen. Door een kleine verandering kun je soms net iets extra’s bereiken.

We komen graag even bij u langs om naar de mogelijkheden te kijken en kunnen de verbouwing van A tot Z voor u verzorgen. Onze ervaren vakmensen maken er zeker iets moois van!

Wij renoveren regelmatig serres, dakkapellen en laten ze er weer als nieuw uitzien. Door middel van HR++ isolerend dubbel glas, nieuwe kozijnen en een nieuwe afwerking heeft u weer jaren plezier van uw serre of dakkapel.

Uiteraard kunt u ook met andere zaken bij ons terecht. Mocht iets echt niet meer opgeknapt kunnen worden dan vertellen wij dat eerlijk. Tenslotte willen we dat u tevreden bent met onze werkzaamheden en nog een keer bij ons terugkomt.

We komen graag even bij u langs om samen met u naar de mogelijkheden te kijken.

Met een dakkapel heeft u meer licht en ruimte

Met een dakkapel verandert u uw zolder snel in een prettige, lichte ruimte die u voortaan kunt gebruiken als werkkamer, studeerkamer, hobbykamer of extra slaapkamer. Extra leefruimte dus en een meerwaarde voor uw woning!

Er bestaan verschillende soorten dakkapellen, elk met een eigen karakter en prijs.

 • Volledig houten dakkapel ; voorzien van Meranti Hardhouten kozijnen met een natuurlijke uitstraling. Het glas bestaat uit HR++ geïsoleerd dubbel glas.
 • Kunststof dakkapel; volledig in Polyester, nagenoeg onderhoudsvrij
  Combinatie houten en kunststof dakkapel
 • De laatste variant is duidelijk favoriet. De dakkapel wordt opgebouwd met een houten geraamte en is voorzien van kunststof kozijnen en heeft Keralit bekleding aan de buitenzijde. Dit maakt het tot een onderhoudsvrije dakkapel.

Verder kunt u nog kiezen voor een dakkapel met een plat dak of een met schuin pannendak.

Het plaatsen van een dakkapel aan de achterzijde van uw huis kan, als uw zich aan bepaalde voorwaarden houdt, zonder vergunning worden gedaan. Wilt u deze aan de voorzijde plaatsen dan moet daar in de meeste gevallen wel een vergunning voor te worden aangevraagd. Zie www.omgevingsloket.nl of informeer bij ons

Renovatie dakkapel

Wij kunnen uw bestaande dakkapel transformeren tot een geheel nieuwe. Dit doen we door de bestaande dakkapel te voorzien van nieuwe (kunststof) kozijnen met HR++ glas, het bekleden van de omlijsting aan boven- en zijkanten met Keralit. Uw dakkapel is weer als nieuw en kan weer jaren mee.

Braak Velsen kan u helpen bij de verbouwing van uw hele huis. Dit kan variëren van het opknappen van uw tuin tot het verzorgen van schilderwerk. Bij een verbouwing binnenshuis of bij een aanbouw regelen we meestal ook werkzaamheden als elektra aanpassen, loodgieterswerk, vloerverwarming en het stucwerk.Wij werken met onderaannemers waar we al jaren naar volle tevredenheid zaken mee doen. Wij stellen hoge eisen aan hen: immers als u niet tevreden bent over hun werk, bent u niet tevreden over Braak Velsen.

In de showroom hebben we diverse typen en merken zonneschermen gemonteerd zoals luxaflex, Smits en Velux. Ook kunt u bij ons terecht voor rolluiken en screens. Kiest u voor zonwering in combinatie met het plaatsen van kozijnen, kan dat tegen een extra aantrekkelijke prijs.

Ook voor binnenzonwering bent u bij ons aan het juiste adres. U vindt bij ons bekende merken als Luxaflex en Velux, maar ook raamdecoratie van het merk Keje, een uniek magneetsysteem waarbij u niet hoeft te boren in uw kozijnen. Ideaal voor kunststof kozijnen! Daarnaast kunt u de raamdecoratie makkelijk verwijderen als u de ramen gaat lappen.

Keje raamdecoratie is er in soorten en maten: een smal frame in diverse kleuren: plissé gordijnen (zonder touwtjes zichtbaar!) – top down button up- rolgordijnen, jaloezieën, etc. Wij zijn erg enthousiast en hebben al veel tevreden klanten. Het maakt uw Braak kozijnen compleet.

Kijkt u even op www.keje.nl voor meer informatie of kom langs bij ons in de showroom om onze zuil met mogelijkheden te bekijken.

Schaft u binnenzonwering aan in combinatie met kozijnen, dan plaatsen wij de zonwering gratis voor u!

Ook voor horren bent u bij ons aan het goede adres: inzethorren, hordeuren, etc. in diverse kleuren leverbaar en ook met meerdere soorten gaas mogelijk. Informeert u even naar de mogelijkheden.

Domotica behelst de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Het gemak van techniek en bediening in de woning, maar ook van buitenaf naar de woning.

Hierdoor kan men thuis maar ook van op kantoor het domoticasysteem beheren via de pc, smartphone of tablet. Zo kan men bijvoorbeeld via internet camerabeelden volgen en ingrijpen wanneer iemand het licht heeft laten branden. Ook kan men de zogenaamde aanwezigheidssimulatie opstarten, zodat het lijkt alsof men thuis is, bv de verlichting van de hal die automatisch aanflitst als er aangebeld wordt.

 • verwarming
 • beveiliging
 • verlichting

Wil u meer weten? Wij vertellen u graag meer over domotica bij ons in de showroom.

De meeste badkamers zijn niet al te groot. Toch maken we daar wel 2 tot 3 x per dag gebruik van. En vaak nog met zijn allen tegelijk vlak voordat we naar werk of school gaan.Wat is er heerlijker dan een grote ruime badkamer waar je met meerdere mensen kan vertoeven, een brede wasbak en een heerlijke grote lichte inloopdouche en misschien ook nog wel de luxe en ruimte voor een ligbad? Indien u een deel van een slaapkamer inlevert kunt u veel ruimte creëren voor de badkamer.

Wij kunnen een dergelijke verbouwing van A tot Z voor u verzorgen en komen graag even bij u langs om de mogelijkheden te bekijken.

Keralit wordt in de volksmond ook vaak rabatteren of kunststof schroten genoemd.

Met de kunststof gevelbekleding van Keralit kunt u uw gevel of dakkapel voorzien van een prachtige uitstraling. De diverse modellen en de tientallen kleuren zorgen ervoor dat de bekleding altijd bij uw woning past zodat u er geen omkijken meer naar heeft. Door de fraaie houtnerf is Keralit bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Keralit is duurzaam en milieuvriendelijk en wordt gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Het is ongevoelig voor kromtrekking onder invloed van vocht of warmte. U krijgt maar liefst 10 jaar garantie!

In onze showroom staat een wand volledig bedekt met Keralit, we nodigen u graag uit om even een kijkje te komen nemen.

klik op www.keralit.nl om meer te lezen over dit product of als u gratis kleurmonsters wilt ontvangen. Kunststof gevelbekleding van Keralit verhoogt de waarde van uw woning.

VELUX tuimelvensters kunnen uw kamer veel comfortabeler maken. Ze zorgen voor daglicht, frisse lucht en uitzicht. Dankzij de vensterbrede bedieningshandgreep aan de bovenzijde zijn tuimelvensters eenvoudig te openen en sluiten. Door de bedieningsgreep slechts één klik te openen kunt u ventileren zonder het dakraam zelf te openen. Verkrijgbaar in wit afgelakt, blank afgelakt en met een vochtbestendig polyurethaan (wit afgelakt) beschermlaag.Trek de bedieningshandgreep slechts één klik open en u kunt ventileren zonder het dakraam zelf te openen. Handig als het regent en u toch frisse lucht in uw kamer wil hebben.

Voor het plaatsen van een Velux raam heeft u ook VELUX gootstukken nodig. Deze zijn er voor voor alle typen dakbedekking. Ieder gootstuk is bovendien precies op maat gemaakt om een dakraam snel en eenvoudig in het dak te monteren, welke maat of combinatie het ook is. Het is eenvoudig om het juiste gootstuk te vinden, passend bij uw dakraam, combinatie van dakramen of dakbedekkingsmateriaal.

Indien wij uw VELUX tuimelvenster plaatsen in combinatie met VELUX raamdecoratie, kunnen wij dat extra aantrekkelijk aanbieden voor u. 

Klik op www.velux.nl voor alle producten

Licht in huis? Wij kunnen u diverse oplossingen aanbieden om meer licht in huis te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

 • Koepel
 • Solatube
 • Luxlight
 • Vlakke lichtkoepel
 • Diversen
 • Diversen

Liever eerst wat meer zien?

Vraag dan nu een link aan naar een uitgebreid scala aan foto’s van werken die door ons in de afgelopen jaren zijn uitgevoerd. Liever eerst meer informatie? Neem dan contact met ons op.