Een serre: een verrijking van uw woning

Het klimaat in ons land is heel wisselvallig. Met name in het voor- en naseizoen is de temperatuur vaak te laag om buiten te zitten. Daarom is het niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een serre.

 

Een serre wordt vaak gebruikt als extra kamer waarin u helemaal tot rust kunt komen. Denk aan een ruimte waarin u lekker kunt lezen of van het uitzicht naar uw tuin kunt genieten. Kenmerkend aan dit type aanbouw is het grote glasoppervlak.

 

Dankzij de serre krijgt u, binnenshuis, het gevoel dat u lekker buiten zit. De tuin wordt veel meer betrokken bij het huis, het vormt meer één geheel. U creëert een ruimte waarin u warm zit, maar waarbij u wel uit kunt kijken op een stuk tuin of kunt genieten van een prachtige sterrenhemel. U krijgt dankzij de serre meer licht in de woning, meer leefruimte en daarmee tal van mogelijkheden. Een investering waar u veel plezier van zult beleven!

 

Serres van Braak Velsen zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende vormen, stijlen materialen, afwerkingen en kleuren. We kijken graag met u naar uw persoonlijke wensen en ideeën.

 

Glas, polycarbonaat of acrylaat?

De keuze van dakbedekking is een persoonlijke keuze. U kunt polycarbonaat dakplaten gebruiken, in een hitte werende of heldere uitvoering die het vrije uitzicht bevordert. Kiest u liever voor de luxe en de transparantie van glas, dan bieden we naast het standaard veiligheidsglas ook zonwerend glas op uw serre-dak.
Bij het maken van al deze keuzes kunnen wij u vanzelfsprekend helpen. We hebben reeds vele serres binnen de regio Haarlem/IJmond gerealiseerd; op basis van onze ervaring kunnen wij u dus vakkundig adviseren.

 

Klik bovenaan op een van de tabbladen om meer informatie te krijgen over de serre van uw keuze.

Houten serre

Rustiek en sfeervol

Houten serres hebben een klassieke uitstraling en worden daarom ook vaak gebouwd bij klassieke huizen. Hout ademt meer sfeer uit dan kunststof en aluminium, het is warm en natuurlijk. Hout kan erg stijlvol en ook gezellig zijn, maar dat hangt ook af van de architectuur. Hout kan ook een heel moderne sfeer creëren. Een ding is zeker: kiest u voor een houten serre, dan kiest u voor sfeer en stijl!

 

De dakconstructie wordt vervaardigd van fraai Meranti Hardhout. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit en krommingsvrije toepassing. Voor de inrichting van de onderbouw kan gekozen worden uit verschillende mogelijkheden. Vaste wanden gecombineerd met o.a. openslaande deuren, schuifdeuren of vouwwanden.

 

Zowel de hoogwaardige laklaag van de aluminium dekschalen (aan de bovenzijde van de serre) en staanders als de houten constructie zijn leverbaar in vele kleuren en afwerkingen. De grote variatie in dakvormen zorgt ervoor dat uw houten tuinkamer architectonisch een harmonische toevoeging vormt aan uw woning.

 

Isolatie en onderhoud

Hout is een materiaal dat van nature goed isoleert, dus mocht u een houten serre overwegen dan mag isolatie geen reden zijn om er niet voor te kiezen. In vergelijking met kunststof vergt hout wat meer onderhoud omdat het regelmatig geschilderd moet worden. Verder is het wel gemakkelijk schoon te houden.

 

Keurmerk

Vindt u het belangrijk dat uw serre wordt gebouwd van duurzaam fsc-logo3geproduceerd hout? Dan is het belangrijk voor u om te weten dat wij alleen gebruik maken van Meranti hardhout met het FSC keurmerk (duurzaam bosbeheer). Het is zeer sterk en slijtvast en het heeft een krachtige uitstraling

Aluminium serre

Licht maar sterk!

Het voordeel van het gebruik van aluminium bij de bouw van een serre is dat aluminium een zeer licht materiaal is. Aluminium heeft een grote draagkracht waardoor het skelet van de serre slank kan blijven. Op deze manier blijft er voldoende plaats over voor lichtinval.

 

Aluminium serres zijn duurzaam, sterk, vorm- en maatvast en vergen weinig onderhoud. Aluminium is daarnaast in elk denkbare kleur te krijgen.

 

Aluminium heeft de eigenschap licht en tegelijkertijd zeer krachtig te zijn. Dit betekent dat er in verhouding veel glas gebruikt wordt, hetgeen uw serre een mooiere uitstraling kan geven.

 

Vormgeving

Aluminium heeft een elegante maar ook degelijke uitstraling. Ook is er dus relatief veel raamoppervlak mogelijk, wat een mooi effect kan hebben op de architectuur. Aluminium is verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren en ook bestaan er talloze ontwerpen.

 

Onderhoud

Als u gemoffeld of geanodiseerd aluminium neemt is er goed nieuws: dit aluminium is niet elektrostatisch waardoor het geen vuil of stof aantrekt. U zult het dus nauwelijks schoon hoeven te maken! Aluminium hoeft niet geschilderd te worden en vanwege het krachtig materiaal zullen er ook geen spleten optreden waarin vuildeeltjes terecht komen. Aluminium heeft dus geen last van weersinvloeden dus aan onderhoud hoeft u weinig tot niets te doen!

 

Glazen tuinkamer

Ook kunt u van een terrasoverkapping in een handomdraai een volledige tuinkamer maken. Met onze flexibele, transparante schuifpuien en vouwwanden zet u de zijkanten eenvoudig dicht, zodat wind en regen geen spelbreker meer zijn. En is het mooi weer, dan zit heerlijk vrij in de buitenlucht. Zie verder hierover onder het kopje Veranda.

Renovatie van uw serre

Serre profielen en dakplaten voor bestaande serres

U bent al geruime tijd in het bezit van een serre en bent daar erg blij mee. Toch hebt u enkele puntjes waar u graag een keer iemand naar wil laten kijken. Ook als de serre niet door ons is geplaatst, helpen wij u in dit geval graag verder. Ook voor het vervangen van kapotte platen op het dak of het vervangen van breukruiten kunt u bij ons terecht.

Wilt u een foto vergroot bekijken of nog veel meer foto’s zien? Vraag dan hier de link aan.